Over Kasper

Ontmoet je coach

Ik ben een gigantische nerd op het gebied van krachttraining. Ik train gemiddeld vier dagen per week in mijn eigen, professioneel uitgeruste gym, heb een voorliefde voor de grote lifts en al hun variaties, schrijf mijn eigen krachttraining programma's en help dagelijks mensen om sterker en slimmer te worden.

Maar dat is niet altijd zo geweest. Ik ben gewoon ergens begonnen.

Ik heb jaren aangeklooid in de gym. Ik had een vaag beeld van wat ik moest doen om het nog vagere doel wat ik voor mezelf had gesteld te bereiken (fitter worden) en dat zag je terug in hoe ik trainde.

Zonder structuur, zonder echt plezier, zonder vooruitgang.

Toen kwam ik in aanraking met Starting Strength, een Amerikaans model voor krachttraining van Mark Rippetoe. Dat was de eeste keer dat ik leerde dat "kracht" iets anders is dan "fitness" en dat "trainen" iets anders is dan "sporten". Ik volgde het programma zo goed als ik kon en, ondanks dat ik genoeg verkeerd deed, boekte voor het eerst meetbare vooruitgang.

De realisatie dat ik het vermogen heb om mezelf een upgrade te geven is een van de meest waardevolle momenten in mijn leven geweest. Ik wist bijna meteen dat ik hier mijn werk van wilde maken. 

Inmiddels heb ik meer programma's gevolgd, tal van boeken over krachttraining gelezen, een paar certificaten (NASM CPT, KNKF Powerlifting instructeur) gehaald en heb een logboek met honderden trainingsessies wat elke dag groter wordt.

Als coach put ik onder andere uit jaren ervaring als leraar in de vechtsport, leermeester en manager en ik ben dankbaar dat ik iets waardevols te bieden heb aan de mensen waar ik mee werk. 

Veelgestelde vragen

De training vinden plaats in mijn eigen studio/gym. Deze bevind zich op de begane grond in mijn woning aan de Nico Andriessenstraat 47 in Haarlem.

Voor 12 weken coaching week vraag ik 1299,-.

Ik denk bij "personal trainer" altijd aan iemand die in het park willekeurige workouts met zijn of haar clienten staat te doen.

Nee. Het behalen van het SSC certificaat is om verschillende redenen momenteel niet mogelijk. Ik ben wel vertrouwd met de methode.

Leer de grote lifts, wordt sterker en leer zelfstandig trainen in 12 weken.