Fase 2: sterk worden

De lineaire progressie

Elke training ietsje zwaarder

SRA cyclus
Prikkel, herstel, adaptatie

Er zijn talloze manieren om je krachttraining te plannen. "Lineaire progressie" is de meest eenvoudige, en staat centraal in fase 2 van je training. In de praktijk betekent het simpelweg dat we elke training iets zwaarder trainen dan de sessie ervoor voor zolang je ontwikkeling dit toestaat.

We kiezen voor deze benadering omdat het je geleidelijk aan laat wennen aan zwaardere ladingen, je de tijd geeft om je techniek te oefenen en omdat je hier, zeker in de eerste weken, heel snel sterker van wordt. 

De manier van trainen is simpel en effectief maar ook uitdagend en motiverend: het doormaken van deze ontwikkeling geeft de meeste mensen een machtig gevoel. En terrecht 

Dit proces kan helaas niet eeuwig doorgaan. Na een paar maanden lukt het niet meer om elke sessie zwaarder te tillen dan ervoor. Dit betekent het einde van de lineaire progressie. Gelukkig zijn we voor die tijd al vast bezig geweest met de volgende fase en weet je wat je dan te doen staat.

Kan je niet wachten op te starten met jouw lineaire progressie? Neem contact op voor een Interview

Veelgestelde vragen

De training vinden plaats in mijn eigen studio/gym. Deze bevind zich op de begane grond in mijn woning aan de Nico Andriessenstraat 47 in Haarlem.

Voor 12 weken coaching week vraag ik 1299,-.

Ik denk bij "personal trainer" altijd aan iemand die in het park willekeurige workouts met zijn of haar clienten staat te doen.

Nee. Het behalen van het SSC certificaat is om verschillende redenen momenteel niet mogelijk. Ik ben wel vertrouwd met de methode.